CEVHERLER İYİLİKTE YARIŞIYOR – Askıda Elbise Projesi
Hatice Toktaş, Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kâğıthane
“Bu kış hiçbir çocuk üşümesin.” Çocukların yüzü gülsün, yarına dair tek kaygısı ders çalışmak, başarmak ve hayallerini yakalamak olsun.” dedik. İhtiyaç sahibi çocuklarımız mahcup olmadan beğendiğini alsın, aynı zamanda okulda herhangi bir sebeple başarılı olan çocuklar hediyelerini kendileri seçsin düşüncesiyle “Ödülümü kendim seçeyim.” sloganımızı ekledik. Biz öğrencilerimize anlattık onlar da ailelerine… İyilik halkası oluşuverdi.
Aileler kime olduğunu bilmeden yeter ki iyilik olsun diye malzemelerle geldiler. Mağaza şeklinde bir iyilik atölyesi kurduk. Çocuklar bazen ihtiyaçlarını bazen emek verdiği çalışmalar için ödüllerini seçerek aldı. Kendi kararlarını kendileri verdiler. Bu kış çocuklarımız üşümedi. Sadece yardım alan değil yardım eden de mutlu oldu.
Öğrencilerimiz aileleriyle yardım etme hazzına ortak oldu. Çevredeki okulları gezdik. Projemizi ve yaptıklarımızı anlattık. Onlara sorduk “Siz olsaydınız ne isterdiniz?” Bir çocuk yanımıza yaklaştı “Belki açtır.” dedi. Çocuğun sesi kalbimizi titretti.
Yolumuza “Bir iyilik hikâyesi” olarak devam edeceğiz.
Kale İlkokulunda Askıda Kıyafet ve Gıda Paylaşım Noktası
Kale İlkokulu okul kantin alanında sivil toplum kuruluşu, kurumlar ve veliler iş birliği ile Ramazan ayı boyunca açık olacak askıda kıyafet ve gıda paylaşım noktası oluşturuldu.
https://kaleilkokulu.meb.k12.tr
https://karaman.meb.gov.tr/kale-ilkokulunda-askida-kiyafet-ve-gida-paylasim-noktasi
Paylaşım noktasının açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Şube Müdürü Mehmet Baysal, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Serin ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Karaman Şube Başkanı Aynan Çolakoğlu ile öğretmen ve veliler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt küçük yaşta çocuklara erdemli alışkanlıklar kazandırmanın önemine değinerek “Bu gibi girişimlerle çocuklarımıza karşılıksız, başkaları için fedakârlık yapmayı, yardım etmeyi, sevdiği şeylerden vermeyi öğretemezsek bencil, münferit ve paylaşımsız bireylerin yetişmesine engel olamayız. Bu sebeple örnek ekip çalışmasının ortaya çıkması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından konuşan Okul Müdürü Emin Uğuz, çalışmanın Kale İlkokulu, Türk Kadınları Birliği Derneği Karaman Şubesi ve Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin katkılarıyla ortaya çıktığını ifade etti. Yunus Emre’nin “Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz” sözünden ilham aldıklarını belirten Okul Müdürü Uğuz, “Bu çalışma ile toplumsal kodlarımız içerisinde önemli bir yeri olan sadaka kültürü ile yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmeyi, iyiliği yaygınlaştırarak alan el ile veren el arasında köprü olmayı ve okulun mahalle kültürünü pekiştirecek toplum hayatı içerindeki aidiyet duygusunu geliştirmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çalışmamız 14:00-16:00 saatleri arasında, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilerek Ramazan ayı boyunca sürdürülecek. Gıda ve kıyafet desteğinde bulunmak isteyen duyarlı kişilerin katkılarını bekleriz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından askıda kıyafet ve gıda paylaşım noktası açılışını yapan katılımcılar günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekindiler.
- Askıda Kıyafet Projesi
- Okulumuz hem yürekleri, hem de bedenleri ısıtıyor.
- Okulumuz ihtiyacı olan velilerimizin ve öğrencilerimizin faydalanması için “Askıda Kıyafet” kampanyası başlattı.
- Kampanyamızın 2. Dönem boyunca süreceğini belirten Okul Müdür Yardımcımız Seher Eroğlu, “Askıdaki kıyafetler çocuklarımız ve yetişkinler içindir. Elimizden geldiğince kampanyayı devam ettireceğiz. Herkesin desteğini bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.
- https://daricayunusemre.meb.k12.tr/icerikler/askida-kiyafet
Askıda Giysi Projesi
Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ve Türk Kızılayı Uşak Şubesi katkılarıyla hazırlanan, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücret ödemeden kıyafet almasını sağlayan ‘Askıda Giysi’ adlı projenin açılışı 13 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.
Dayanışma Çok Önemli
Açılışa katılan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu tür sosyal hizmet projelerinin önemine dikkat çekerek, ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ihtiyacının dayanışma yoluyla karşılanması amacıyla Askıda Giysi Projesinin hayata geçirildiğini belirtti. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Savaş, katkılarından dolayı Türk Kızılayı Uşak Şubesi Başkanı Kemal Akıncı’ya teşekkür plaketi vererek, “Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü öğrenci çarşısında Kızılay Kan Bağış Merkezimiz bulunmakta, kan verebilen herkes kan bağışı yapmalıdır” şeklinde konuştu.
Akıncı ise böyle bir projeye katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. Savaş olmak üzere tüm Uşak Üniversitesi personeline ve öğrencilerine çalışmalarında başarılar diledi.
“Para değil, iyilik geçer”
Olumsuz hava koşullarıyla birlikte giyim eşyası ihtiyacı artan öğrencilerin, giyim eşyası ihtiyacının dayanışma yoluyla karşılanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, MA2 Akademik Blok zemin katında yer alan askılı alana, personel ve öğrencilerimiz, gönüllük esasıyla paylaşmak istedikleri giysileri bırakabilecek. İhtiyacı olan öğrenciler bu alana gelerek bırakılan eşyaları alabilecekler. Proje kapsamında paylaşılabilecek eşyalar, giyim, ayakkabı ve çantadır.